Župne obavijesti: 17. nedjelja kroz godinu

17. NEDJELJA KROZ GODINU
29. srpnja 2018.

1. Danas slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu.

2. U četvrtak, 2. kolovoza, slavimo Porcijunkulu – Gospu od Anđela. Uz taj blagdan možemo izmoliti porcijunkulski potpuni oprost od vremenite kazne za naše grijehe uz određene uvjete: pohoditi crkvu, izmoliti Oče naš i Vjerovanje, pristupiti sakramentu pomirenja, pričestiti se i moliti na nakanu Svetoga Oca. Oprost se može dobiti samo jedanput na dan u svim franjevačkim i župnim crkvama. U našoj crkvi svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

3. U subotu je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim kada molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

4. Sljedeće nedjelje slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu, a ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Sveta misa za Domovinu bit će u 18:30 sati.

5. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

6. Od 1. kolovoza do 10. listopada bit će otvoren natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2018./2019. Isto tako, od 1. kolovoza započinje Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr.

7. Za Veliku Gospu naša Župa hodočasti Gospi od Utočišta u Aljmaš. Polazak je u 8:00 sati. Cijena autobusne karte je 35 kuna. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme.

8. Kupujte i čitajte vjerski tisak.