Župne obavijesti: 16. nedjelja kroz godinu

16. NEDJELJA KROZ GODINU
22. srpnja 2018.

1. Danas slavimo šesnaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je Nedjelja sv. Kristofora i Akcija MIVA misijska vozila, čime novčanim prilozima pomažemo našim misionarima u kupnji prijeko potrebnih vozila kako bi mogli spasiti živote i zdravlje bolesnima, siromašnima omogućiti pristup školi, doći do vjernika koji ih željno čekaju, dovesti potrebni materijal za gradnju crkava, škola i bolnica. Sveti Kristofor zaštitnik je putnika, vozača i pomoraca te ove akcije. Prikupljanje novčanih sredstava i blagoslov vozila bit će nakon svetih misa.

2. Bogu smo i našim hrvatskim nogometašima zahvalni za izvanredan uspjeh naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

3. U srijedu je nakon večernje svete mise susret članova Vojske Bezgrešne.

4. Sljedeće nedjelje slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu.

5. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

6. Od 1. kolovoza do 10. listopada otvoren je natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2018./2019. Isto tako, od 1. kolovoza započinje Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr.

7. Kupujte i čitajte vjerski tisak.