Župne obavijesti: 15. nedjelja kroz godinu

15. NEDJELJA KROZ GODINU

15. srpnja 2018.

1. Danas slavimo petnaestu nedjelju kroz godinu. U organizaciji naše župne misijske skupine, nakon svetih misa prikazujemo kratki film o misiji Kivumu u Ruandi gdje djeluje fra Ivica Perić te svojim novčanim prilogom pomažemo našem hrvatskom misionaru u toj afričkoj misiji. Fra Ivica je naslijedio u misiji ubijenog fra Vjeku Ćurića. Bogu smo zahvalni i našim hrvatskim nogometašima za izvanredan uspjeh naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Večernja sveta misa bit će danas u 19:00 sati.

2. Sljedeće nedjelje slavimo 16. nedjelju kroz godinu. Ujedno je Nedjelja sv. Kristofora i Akcija MIVA misijska vozila, čime novčanim prilozima pomažemo našim misionarima u kupnji prijeko potrebnih vozila kako bi mogli spasiti živote i zdravlje bolesnima, siromašnima omogućiti pristup školi, doći do vjernika koji ih željno čekaju, dovesti potrebni materijal za gradnju crkava, škola i bolnica. Sveti Kristofor zaštitnik je putnika, vozača i pomoraca te ove akcije. Prikupljanje novčanih sredstava i blagoslov vozila bit će nakon svetih misa. Započinje i Hod Frame Osječkoga područnoga bratstva u Iloku, nakon čega mladi sa svojim duhovnim asistentima prolaze Bapsku, Tompojevce, Nijemce, Otok, Cernu, Vođince te idu u Asiz gdje će proslaviti blagdan Porcijunkule, a u Hrvatsku se vraćaju 3. kolovoza. Iz našega Mjesnog bratstva na hodu sudjeluje 6-ero framaša.

3. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

4. Kupujte i čitajte vjerski tisak.