Frama

Franjevačka mladež je bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkoga svjetovnog reda i njegove duhovnosti, otkrivajući i produbljujući vlastiti poziv sudjelovanjem u različitim crkvenim i društvenim inicijativama i aktivnostima. Temeljna zajednica je mjesno bratstvo koje se nalazi u područnom bratstvu, područno u nacionalnom, a nacionalno u međunarodnom.
Mjesno bratstvo Frame Jug II pripada područnom bratstvu Osijeka. Osnovano je 1993.g., a prvi duhovni asistent bio je fra Smiljan Berišić. Aktivno djeluje do 2000, a ponovno je uspostavljeno, zapravo obnovljeno, 17. rujna 2002.g. na blagdan rana sv. Franje Asiškoga. Prema dostupnim podacima kroz ove godine u Mjesnom bratstvu Frame Osijek Jug II bilo je aktivno oko 150 mladih. Redoviti tjedni susreti održavaju se petkom u 20 sati na kojima kroz molitvu, pjesmu, promišljanje o duhovnim, svjetovnim te temama vezanim uz život sv. Franje Asiškoga, mladi produbljuju svoju vjeru i otkrivaju vlastiti životni poziv. Susrete priprema Mjesno vijeće Frame. Zajedno s članovima Mjesnog bratstva OFS-a sudjeluju u proslavi blagdana sv. Franje Asiškoga, organiziraju zajedničke susrete, humanitarne akcije… Aktivni su u odlascima na slavlja obećanja koja pojedini članovi u mjesnim bratstvima izriču na godinu dana u Područnom kao i u Nacionalnom bratstvu.
Slavljem obećanja framaši svake godine obećaju da će odgovornije živjeti posvetnu milost u Crkvi, osobito u životu i djelovanju Mjesnoga bratstva. Frama Jug II bila je domaćin nekoliko područnih skupština Frame, područnih seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu Frame. Framaši sudjeluju na područnim kapitulima, hodovima Frame kao i u pojedinim susretima na nacionalnom planu Frame. Osim toga sudjeluju i na susretima koji se organiziraju u nadbiskupiji kao što je nadbiskupijski križni put za mlade, susreti mladih, na nacionalnim i svjetskim susretima katoličke mladeži i slično. Predsjednik Frame je Igor Radoš, a duhovni asistent je fra Dragutin Bedeničić.

Susreti su petkom u 20:00 sati.