Župne obavijesti: 18. nedjelja kroz godinu

18. NEDJELJA KROZ GODINU

5. kolovoza 2018.

1. Danas slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Sveta misa za Domovinu bit će u 18:30 sati.

2. Sutra slavimo Preobraženje Gospodnje ili Božje lice. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

3. U četvrtak je pobožnost na čast bl. Mariji Petković u 18:15 sati.

4. Sljedeće nedjelje slavimo devetnaestu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.

5. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

6. Od 1. kolovoza do 10. listopada otvoren je natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2018./2019. Isto tako, od 1. kolovoza započeo je Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr.

7. Nadbiskupijska glazbena škola od listopada ove godine započinje novi dvogodišnji ciklus predavanja za zainteresirane kandidate za glazbene župne suradnike. O programu i svrsi ove škole možete pročitati na mrežnoj stranici naše Nadbiskupije. (www.djos.hr, izbornik Katehetski odsjek, a zatim odaberete klikom Glazbena škola)

8. Za Veliku Gospu naša Župa hodočasti Gospi od Utočišta u Aljmaš. Polazak je u 8:00 sati. Cijena autobusne karte je 35 kuna. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme.

9. Predsjednik Hrvatskoga Caritasa, biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak te ravnatelj, mons. Fabijan Svalina uputili su poziv svim župnim zajednicama u našoj Domovini za prikupljanje pomoći za stradale u nedavnim požarima u Grčkoj. Tijekom sljedeća dva tjedna ćemo u našoj župi skupljati novčane priloge koje možete donositi u župni ured. Nadam se da ćemo i ovom prilikom pokazati ljubav i solidarnost prema potrebitima.

10. Kupujte i čitajte vjerski tisak.