Ministranti na izletu

Naši ministranti prošli su tjedan bili na zasluženom hodočašću/izletu u prekrasnoj Istri. Posjetili smo Istralandiu, zabavni aquapark gdje smo proveli cijeli dan spuštajući se niz tobogane i isprobavajući sve sadržaje koji su bili u ponudi. Zatim smo na noćenje otišli u franjevački samostan u Rovinju gdje nas je dočekao fra Smiljan Berišić koji nam je pobliže pokazao crkvu i samostan, te muzej koji se nalazi u sklopu samostana. Nakon neizostavne pizze za večeru otišli smo prošetati prekrasnim Rovinjom, počastili se sladoledom i prepuni dojmova otišli na spavanje. Slijedeće jutro započeli smo svetom misom i doručkom nakon čega smo se uputili u Pazin u naš franjevački samostan gdje nas je dočekao naš ljubazni domaćin fra Dražen Kovač koji nas je proveo crkvom i samostanom, te nas nakon toga odveo u obilazak obližnjih znamenitosti – Pazinska jama i slapovi čime smo se oduševili. Umorni od naporna dva dana zaputili smo se put doma svoga, uz naravno nezaobilazno stajanje u Burger Kingu i Mc Donaldsu čemu smo se posebno obradovali. Po dolasku ispred naše župne crkve Sv.Obitelji gdje su nas čekali roditelji, prepuni dojmova zahvalili smo Gospodinu što nas je čuvao na našem putu, zahvalili Mu na daru ministranata, uz kovanje planova za slijedeću godinu i novu destinaciju. Naravno u pratnji su bili i odrasli: Štefanija, Ines i Tatjana koje su pazile na red. Svima od srca zahvaljujemo što ste nas pratili vašim molitvama i novčanim prilozima, te se preporučamo da i nadalje molite za nas. Vaši ministranti.

U nastavku su ministranti u nekoliko rečenica opisali kako im je bilo na putovanju:

Meni je bilo odlično na izletu, lijepo smo se svi zajedno proveli u Aquaparku. Naučili smo nešto novo kod fra Smiljana, vidjeli gradove Rovinj i Pazin i odlično se zabavili u prekrasnoj prirodi Istre (onaj vodopad i planinarenje).


Meni je bilo super, odlično smo se zabavili u Aquaparku i jako mi je bilo lijepo u Rovinju i Pazinu.


Izlet je kao i svi dosadašnji bio odličan, u aquaparku je bilo toliko zabavno da smo cijelim putem nazad komentirali koji nam je tobogan bio najbolji i zasto, kod fra Smiljana je isto bilo lijepo, nešto smo novo naučili i fino se podružili, onda smo se šetali po Rovinju koji je prekrasan i idući dan smo vidjeli i Pazin tako da je sve u svemu bilo lijepo i nadam se da će nam i naredni izleti biti ovakvi.


Meni je bilo malo je reći savršeno, još jedno novo divno iskustvo, bilo mi je savršeno u Aquaparku, fra Smiljan nas je upoznao sa samostanom i nešto smo novo naučili. Upoznali smo i Istru (gradove Rovinj i Pazin) i vidjeli ljepote Hrvatske.

Meni je bilo savršeno, svi smo se zabavljali u Aquaparku. Bilo je lijepo posjetiti u Pazinu Vodopad i šetnja kroz Rovinj.

Meni je bilo pre pre dobro svi smo uživali i družili se  u Aquaparku. U samostanu je bilo jako lijepo družili smo se pričali i zezali, u Rovinju je bilo predivno a i u Pazinu također.


Meni je bilo savršeno, u Aquaparku smo se svi smijali, družili i zabavljali. Bilo je lijepo posjetiti Rovinj i Pazin, samostan je bio veoma lijep, pogotovo crkva i mali muzej koji smo razgledavali.


Meni je bilo pre odlično, stvarno smo se zabavili. Sobe u samostanu su bile prekrasne naravno i crkva, crkva je bila mala ali jako lijepa, Rovinj je bio prekrasan, a i u Aquaparku bilo je top tobogani su bili pre super.
Meni je bilo jako lijepo i ja mislim da smo se svi odlično zabavili i nadružili i u aquaparku i ostalim aktivnostima. U Rovinju mi se jako svidio samostan i crkva i šetnja uz obalu, u Pazinu sam vidjela jako lijepe slapove i jezero.


Meni je bilo uredu ništa specijalno. Samostan je bio super i fratar također.

Ovaj izlet mi se jako, jako svidio i bilo je zabavno. Naučili smo puno novog i doživjeli nova iskustva, sve aktivnosti bile su zanimljive i zabavne. Samostan u Rovinju bio je predivan, kao i slapovi i jezera u Pazinu.


Bilo je super, jako sam se zabavio, samostan je bio predivan, a crkva jos ljepša. Rovinj je kao da sam bio u Italiji i vodopadi su bili predivni. U ime svih ministranata zahvaljujem se Tatjani i Fra Dragutinu za ovaj predivan izlet i za sve sto rade za nas!


Meni je sve bilo prelijepo. Odlično sam se zabavio. Fra Smiljan se jako potrudio oko nas i ugostio nas u prekrasnom samostanu. Oduševio sam se crkvenim muzejom. U Pazinu mi je bilo jako lijepo i uživao sam u prirodi, hvala Fra Draženu na svemu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.