Šumanovci – duhovna obnova za suradnike, animatore i povjerenike župnih misijskih skupina

U subotu 24.06.2023 u svetištu Majke Božje u Šumanovcima održana je duhovna obnova za suradnike, animatore i povjerenike župnih misijskih skupina u našoj nadbiskupiji. Okupljanje je započelo u 18 sati. Upravitelj svetišta vlč. lvan Živić prigodnim govorom poželio nam je iskrenu dobrodošlicu i ukratko nas upoznao s poviješću svetišta koje je ove godine proslavilo 650-u godišnjicu postojanja. 
Nakon toga uslijedila je zajednička molitva misijske krunice u kojoj su sudjelovali svi okupljeni. Posebice se u svakom otajstvu molilo za misionare koji djeluju na svim kontinentima, za njihovu snagu i ustrajnost u njihovom misijskom pozivu i poslanju. Između svakog otajstva pjevale su se prigodne pjesme našoj Majci Mariji koje je animirala s.Helena Bakula iz župe Sv. Obitelji iz Osijeka. 
Nakon toga uslijedila je sveta misa koju je predslavio preč. Ante Šiško, nadbiskupijski povjerenik za misije u Đakovačko – Osječkoj nadbiskupiji. U svojoj propovijedi poseban naglasak stavio je na zahvalnost prvenstveno onima koji su se odazvali misijskom pozivu, te svim okupljenima na spremnosti služenja Crkvi u misijskom poslanju svojih župnih zajednica. Propovjednik je  istaknuo da to služenje ponekad traži velika odricanja i žrtvu te oni koji se zalažu za pomoć misijama često nailaze na nerazumijevanje kako u obitelji tako i u župnim zajednicama. Nadalje osvrnuo se da to nikako ne smije obeshrabriti prijatelje Misija, jer kroz njihov rad naši misionari diljem svijeta dobivaju veliku pomoć koja im je potrebna za širenje Radosne Vijesti Spasenja. 

Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je klanjanje pred Presvetim gdje su izrečene molitve za sve žive i mrtve misionare, zahvala za njihov rad i trud na njivi Gospodnjoj, zahvala za sve misijske suradnike i najveća zahvala Isusu što nas je otkupio i svojom raspetom Ljubavi na drvetu križa. Svetu misu i euharistijsko klanjanje posebno je svojim pjevanjem uveličao zbor mladih „Glas srca“ iz župe Kraljice sv. Krunice iz Vođinaca. 
Nakon Euharistije i klanjanja uslijedilo je zajedničko fotografiranje svih nazočnih te mala okrjepa i bratsko druženje. Preč. Šiško zahvalio se svim sudionicima na dolasku, a posebnu zahvalu izrekao je domaćinu vlč. Živiću na velikom trudu i angažiranosti oko susreta. 
Za kraj izrazio je nadu da se čim prije ponovno okupimo i nadalje radosno služimo u misijskom poslanju Crkve.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.