Župne obavijesti: 6. vazmena nedjelja

Slavimo šestu vazmenu nedjelju. Druga je nedjelja u svibnju kada slavimo Majčin dan, a u našoj je Župi godišnje klanjanje pred Presvetim. Pred kraj prijepodnevnih svetih misa imamo kratko klanjanje pred Presvetim. Crkva će biti otvorena i poslije podne od 15:00 sati kada će biti izloženo Presveto za osobno klanjanje. Zajednički završetak klanjanja bit će od 17:30 sati. U 18:15 su svibanjske pobožnosti. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

Sutra se pod večernjom svetom misom spominjemo naših stradalnika na Bleiburgu i na Križnom putu poraća Drugoga svjetskog rata.

Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u utorak u 18:15 sati. (Svibanjska pobožnost je je prije toga)

U srijedu je redoviti sastanak župnih vijeća u 19:30 sati.

U četvrtak slavimo Uzašašće Gospodinovo – Spasovo. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U subotu, 20. svibnja ove godine, s početkom u 10:00 sati, bit će Dan otvorenih vrata Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, Trg Vatroslava Lisinskog 1.

Sljedeće nedjelje slavimo sedmu vazmenu nedjelju.

U subotu, 27. svibnja ove godine, s početkom u 19:00 sati ispred Konkatedrale u Osijeku, započet će Duhovsko bdijenje u organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Želja je da mladi iz čitave naše nadbiskupije zajedno mole i slave Boga uoči blagdana Duhova. Završetak slavlja predviđen je oko 22:00 sata.

Na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, 31. svibnja, bit će Hodočašće obitelji osječkih dekanata aljmaškoj Gospi od Utočišta. Slavlje svete mise u svetištu započinje u 19:00 sati, a nakon mise bila bi procesija do Gospe pod Lipom gdje bi bio završetak marijanskom pobožnošću. Svetu misu predvodit će preč. Dr. Davor Vuković, predstojnik Instituta Ivan Pavao II.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.