Župne obavijesti: 7. vazmena nedjelja

Slavimo sedmu vazmenu nedjelju.

Fra Ivan Ivanković razriješen je službe župnog vikara u našoj župi zbog daljnje izobrazbe na poslijediplomskom studiju kanonskoga prava na Papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu. Zahvalni smo za njegovo djelovanje u našoj župnoj zajednici i neka ga Gospodin blagoslovi u njegovom daljnjem franjevačkom i svećeničkom djelovanju.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u utorak u 18:15 sati. (Svibanjska pobožnost je je prije toga)

U petak je u 13:00 sati sveta misa povodom 50. godišnjice OŠ „Tin Ujević“.

U subotu, 27. svibnja ove godine, bit će prezbitersko ređenje u Zagrebu, u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII, pape, u zagrebačkoj Dubravi s početkom u 10:00 sati. Među ostalim ređenicima bit će i trojica naše braće iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda: fra Ivica Berišić iz Zagreba, fra Ivan Majić iz Kaštel Lukšića i fra Marijan Ligenza iz Ruševa.

Također u subotu, s početkom u 19:00 sati ispred Konkatedrale u Osijeku, započet će Duhovsko bdijenje u organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije. Želja je da mladi iz čitave naše nadbiskupije zajedno mole i slave Boga uoči blagdana Duhova. Završetak slavlja predviđen je oko 22:00 sata.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Pedesetnice – Duhove, čime završava vazmeni ciklus u liturgijskoj ili crkvenoj godini, a nastavlja se Vrijeme kroz godinu.

Na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, 31. svibnja, bit će Hodočašće obitelji osječkih dekanata aljmaškoj Gospi od Utočišta. Slavlje svete mise u svetištu započinje u 19:00 sati, a nakon mise bila bi procesija do Gospe pod Lipom gdje bi bio završetak marijanskom pobožnošću. Svetu misu predvodit će preč. dr. Davor Vuković, predstojnik Instituta Ivan Pavao II.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.