Župne obavijesti: Rođenje Ivana Krstitelja

ROĐENJE IVANA KRSTITELJA

24. lipnja 2018

1. Danas slavimo svetkovinu Rođenja Ivana Krstitelja. Nedjelja je uoči svetkovine sv. Petra i Pavla kada prikupljamo novčane priloge, tzv. Petrov novčić, za potrebe Svete Stolice u Rimu.

2. Sutra je Dan državnosti. Sveta misa za Domovinu je u 18:30 sati, a biblijski sat je nakon večernje svete mise.

3. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.

4. Sljedeće nedjelje slavimo trinaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Izvanredni susret članova Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda bit će u 16:30 sati. Od sljedeće nedjelje u srpnju i kolovozu raspored svetih misa nedjeljom je u 7:00, 10:00 i 18:30 sati.

5. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

6. U petak slavimo svetkovinu sv. Petra i Pavla, zaštitnike grada Osijeka i istoimene župe u Osijeku. U našoj župi svete mise su u 7:30 i 18:30 sati, a u Konkatedrali su u 6:30, 8:30, 10:00 i svečana sveta misa u 18:30 koju predslavi mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru.

7. Kupujte i čitajte vjerski tisak.