Župne obavijesti: Presveto Trojstvo

Slavimo Presveto Trojstvo. Ujedno je i Svjetski dan djece. Tema ovogodišnje proslave su Isusove riječi iz Knjige Otkrivenja „Evo, sve činim novo“ (Otk 21,5).

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U srijedu je redoviti sastanak župnih vijeća u 19:30 sati. Taj dan započinje devetnica za Presveto Srce Isusovo u Svetištu kod isusovaca u Stepinčevoj ulici 27 u Osijeku. Više o devetnici kao i o samoj proslavi svetkovine imate na oglasnoj ploči.

U četvrtak je zapovijedani blagdan Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu u 7:00, 10:00 i 18:30 sati. Nakon večernje svete mise bit će procesija s Presvetim oko naše crkve. Taj dan naša Gradska četvrt Jug 2 proslavlja svoj Dan. Više o toj proslavi imate na oglasnoj ploči.

U petak, na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, bit će Hodočašće obitelji osječkih dekanata aljmaškoj Gospi od Utočišta. Slavlje svete mise u svetištu započinje u 19:00 sati, a nakon mise bit će procesija do Gospe pod Lipom gdje je završetak hodočašća marijanskom pobožnošću. Svetu misu predvodit će preč. dr. Davor Vuković, predstojnik Instituta Ivan Pavao II. U našoj Župi neće biti večernje svete mise.

U subotu, 1.lipnja, godišnjica je posvete naše župne crkve. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo devetu nedjelju kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naša sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje naše crkve i samostana, a pod svetom misom u 10:00 sati molimo za našu gradsku četvrt Jug 2.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.