Župne obavijesti: Nedjelja Pedesetnice – Duhovi

Slavimo Nedjelju Pedesetnice – Duhove. Završava vazmeni ciklus u liturgijskoj ili crkvenoj godini, a nastavlja se vrijeme kroz godinu.

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

Ovaj tjedan će župni ured biti otvoren od utorka do petka od 17:00 do 18:00 sati, a u subotu neće biti otvoren.

Sljedeće nedjelje slavimo Presveto Trojstvo. Ujedno je i Svjetski dan djece što ćemo svečanije proslaviti svetom misom u 10:00 sati. Pozvana su sva djeca, njihovi roditelji, prosvjetni djelatnici i odgojitelji da zajedno proslavimo ovaj Dan. Tema ovogodišnje proslave su Isusove riječi iz Knjige Otkrivenja „Evo, sve činim novo“ (Otk 21,5).

Na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, 31. svibnja, bit će Hodočašće obitelji osječkih dekanata aljmaškoj Gospi od Utočišta. Slavlje svete mise u svetištu započinje u 19:00 sati, a nakon mise bit će procesija do Gospe pod Lipom gdje je završetak hodočašća marijanskom pobožnošću. Svetu misu predvodit će preč. dr. Davor Vuković, predstojnik Instituta
Ivan Pavao II.

U subotu, 8. lipnja ove godine, bit će u Svetištu Gospe Ilačke XXII. Nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji s početkom u 10:00 sati.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.