Župne obavijesti: 3. vazmena nedjelja

Slavimo treću vazmenu nedjelju.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15. Pod večernjom svetom misom bit će obnova zavjeta članova Mjesnoga bratstva OFS-a.

U srijedu su parlamentarni izbori u našoj Domovini. Taj dan neće biti otvoren župni ured.

U četvrtak večernjom svetom započinje trodnevna duhovna priprava za Nedjelju Dobrog Pastira. Nakon te mise bit će klanjanje pred Presvetim.

Raspoloženi za akciju čišćenja okoliša naše crkve i samostana neka dođu u subotu u 9:00 sati. Želja nam je da zajednički uredimo naš okoliš te da se i na taj način pripremimo za slavlja svete Potvrde kao i Prve Ispovijedi i Pričesti u našoj župi.

Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je ujedno i Nedjelja Dobroga Pastira. Nakon svetih misa prikupljat ćemo novčane priloge za naše odgojne ustanove – sjemeništa, a nakana svete mise u 10:00 sati bit će za svećenička i redovnička zvanja.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Poruka vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme i prve pričesti:
„Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odiuom javnosti na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem za razumijevanje i suradnju.“ (mons. Đuro Hranić, nadbiskup

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.