Župne obavijesti: 1. korizmena nedjelja

Slavimo prvu korizmenu nedjelju.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati. Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo Caritasovu Pučku kuhinju u Osijeku i Caritasov Centar za prihvat beskućnika – Osijek. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. Tko želi, može uzeti caritasove kutijice na izlazu iz crkve te stavljati svoj dar u njih tijekom korizme i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.

U srijedu, 21. veljače ove godine, bit će susret s roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika naše Župe. Susret započinje pobožnošću križnoga puta u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa te nastavak susreta nakon mise. Ovaj susret je obvezatan.

Sljedeće nedjelje slavimo drugu korizmenu nedjelju.

U ponedjeljak, 26. veljače, bit će u našoj župi kanonska vizitacija našega nadbiskupa mons. Đure Hranića. Raspored vizitacije će biti sljedeći: u 14:00 sati susret s časnim sestrama Kćeri Milosrđa i s djecom u Dječjem vrtiću u Bakarskoj 1; u 15:00 susret sa skupinom žena koje čiste crkvu, članovima Mjesnoga Vijeća OFS-a i članovima udruge Vojske Bezgrešne; u 15:30 susret s volonterima Caritasa i članovima proširene misijske i biblijske skupine; u 16:00 susret s katehistkinjama; u 16:30 susret s članovima župnih vijeća; u 18:30 sveta misa koju predslavi naš Nadbiskup i na koju ste svi pozvani; nakon svete mise susret s članovima zborova i ministrantima; nakon večere susret i razgovor sa župnikom i pregled župne administracije. Pozvani smo na molitvu kako bi vizitacija bila na korist i ohrabrenje svih nas koji živimo u ovoj našoj župi.

Susret hrvatske katoličke mladeži bit će ove godine u Gospiću 4. svibnja. Geslo susreta je „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11,9). Mladi se za Susret prijavljuju preko interneta odnosno poveznice u suradnji sa svojim župnikom, pa je potrebno javiti se osobno u župni ured. Prijave traju do 31. ožujka ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.