Župne obavijesti: 21. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu.

U utorak slavimo Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U subotu, 2. rujna ove godine, bit će slavlje svečanih zavjeta fra Antonija Tkalca iz Mičevca pod svetom misom u 11:00 sati u crkvi Svetoga Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi u Zagrebu.

Pod večernjom svetom misom u subotu u našoj župnoj crkvi molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i drugu nedjelju kroz godinu i prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naša sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Od sljedeće nedjelje prestaje ljetni nedjeljni raspored svetih misa tako da će svete mise nedjeljom do kraja ove godine biti u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati.

Prijave za župne kateheze bit će u župnom uredu od 18. do 20. rujna ove godine (ponedjeljak, utorak i srijeda) od 8:30 – 11:00 te od 16:00 – 18:00 sati. Župne kateheze su obvezne uz školski vjeronauk i pohađanje svetih misa kao priprava za primanje prve sv. ispovijedi, prve sv. pričesti i sv. potvrde. Kateheze su obvezne za prve, druge, treće i osme razrede osnovnih škola te prve i druge razrede srednjih škola. Kod prijave potrebno je donijeti župnu obiteljsku knjižicu.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.