Župne obavijesti: 17. nedjelja kroz godinu

Slavimo 17. nedjelju kroz godinu.

Svjedoci smo strašnih posljedica nevremena u našoj Domovini koji je bio srpnja ove godine. Među ostalim dijelovima u našoj domovini, osobito je stradalo područje Vukovarsko-Srijemske te Brodsko-posavske županije u našoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Molimo za sve stradalnike, a naš nadbiskup poziva nas da sljedeće nedjelje u svim župama naše Nadbiskupije koje nisu bile pogođene olujnim nevremenom, prikupljamo novčane priloge za pomoć stradalima. Prikupljeni prilozi bit će podijeljeni kao pomoć za saniranje materijalne štete na crkvenim objektima i na obiteljskim domovima siromašnih župa i obitelji koje su pretrpjele veliku štetu. Svoj novčani dar možete donijeti ovaj tjedan i u župni ured u uredovno vrijeme.

U srijedu slavimo Porcijunkulu – BDM Anđeosku. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.

U subotu je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i prva je subota u mjesecu. Pod večernjom svetom misom molit ćemo za Domovinu i naše poginule i nestale hrvatske branitelje te za duhovna zvanja.

Sljedeće nedjelje slavimo Preobraženje Gospodinovo. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje naše crkve i samostana. Prikupljat ćemo novčane priloge za nastradale u olujnom nevremenu. Molitvu i prikupljanje novčanih sredstava za naša sjemeništa imat ćemo u nedjelju, 13. kolovoza.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine mogu se dostaviti molbe za dobivanje financijske pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije Zakladi „Dr. Nikola Dogan“. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji koju kandidati trebaju dostaviti možete dobiti na www.caritas.djos.hr od 1. kolovoza ove godine.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.