Župne obavijesti: 5. korizmena nedjelja

Slavimo petu korizmenu nedjelju. Na izlazu iz crkve možete kupiti svijeće prigodom akcije „Jedna svijeća za svjetlo u Obitelji“, čijom kupnjom pomažemo Bračna i obiteljska savjetovališta u našoj Đakovačko – osječkoj nadbiskupiji.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak je u 18:15 sati pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

U srijedu je ispovijed djece i mladih u 9:00 i u 15:00 sati.

Pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati.

U subotu pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, čime započinje Veliki tjedan. Na početku svetih misa bit će blagoslov grančica, a u 11:00 sati bit će svečani blagoslov ispred crkve nakon čega slijedi sveta misa u crkvi. Grančice ćete moći nabaviti prije svetih misa. Caritasove kutijice s vašim novčanim prilozima što ste ih skupljali tijekom korizme možete donijeti sljedeće nedjelje. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama sjećamo naših sjemeništa. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Prema odredbi našega nadbiskupa na Cvjetnicu skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre katolike koji žive u Svetoj Zemlji. Novčane priloge za sjemeništa prikupljat ćemo na Bijelu nedjelju, 16. travnja.

Ispovijed starih i bolesnih koji ne mogu doći u crkvu bit će na Veliki ponedjeljak, 3. travnja ove godine, od 8:30 sati. Potrebno ih je prijaviti u župni ured.

Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ kao i „Dječja košarica“, čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo djelovanju Caritasa u našoj nadbiskupiji. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite bit će do Cvjetnice. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Zahvaljujemo i vama koji ste nam pomogli pri plaćanju računa za popravak dizala u crkvi.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.