Župne obavijesti: 2. nedjelja došašća

Slavimo drugu nedjelju došašća. Prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo našim sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

Mise zornice su svakoga radnog dana u 6 sati. U srijedu je nakon večernje svete mise susret naše župne molitvene zajednice. U četvrtak slavimo svetkovinu Bezgrešno Začeće BDM. Svete mise su u 6:00 i u 18:30 sati. U petak je u 18:15 pobožnost na čast bl. Marije od Propetoga Petković. Sljedeće nedjelje slavimo treću nedjelju došašća koja je i Nedjelja Caritasa kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo njegovo djelovanje. Možete donijeti caritasove kutijice koje ste uzeli na početku došašća i u njih stavljali svoje novčane priloge. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Biskup Prosper Balthazar Lyimo, pomoćni biskup u Arushi, u Tanzaniji, boravi u našoj Nadbiskupiji do 11. prosinca ove godine. U našoj će župi biti sljedeće nedjelje na svetim misama u 9:00 i u 11:00 sati. Želja nam je da još ovaj tjedan došašća prikupljamo novčana sredstva za potrebe misija u Arushi. Tko želi dati svoj novčani prilog za tu misiju može to učiniti nakon misa zornica do 10. prosinca kao i u župnom uredu. Vjerujemo da ćemo u ovo vrijeme došašća pokazati svoju djelotvornu ljubav prema potrebama misija kao što smo i do sada bili prepoznati u materijalnom darivanju i u
molitvama.

Podsjećamo one koji su kumovi djeci u Beninu da uplate svoj dar.

Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će još ovaj tjedan. Caritas naše Nadbiskupije
nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Ispovijed školske djece bit će u srijedu, 14. prosinca i u četvrtak, 15. prosinca, u 9:00 i u 15:00 sati, a starih i bolesnih koji ne mogu doći u crkvu bit će u ponedjeljak, 20. prosinca od 8:30 sati. Starije i bolesne potrebno je prijaviti u župnom uredu.

Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima uplatom misnih intencija. Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.