Župne obavijesti: 1. nedjelja došašća

Slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova liturgijska ili crkvena godina. Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će do treće nedjelje došašća. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje
darove možete donijeti u župni ured.

Mise zornice svakog su radnog dana u 6 sati. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak neće biti župne kateheze. U utorak započinje u Franjevačkoj crkvi u Tvrđi devetnica Gospi Osječkoj. Osječke župe hodočaste svaku večer prema rasporedu kako je napisano na plakatu na oglasnoj ploči. Naša župa hodočasti u nedjelju, 4. prosinca. U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu. Sljedeće nedjelje slavimo drugu nedjelju došašća. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo našim sjemeništima te molimo za duhovna zvanja, a pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Biskup Prosper Balthazar Lyimo, pomoćni biskup u Arushi, u Tanzaniji, boravi u našoj Nadbiskupiji do 11. prosinca ove godine. U našoj će župi biti na svetim misama u 9:00 i u 11:00 sati na treću nedjelju došašća, 11. prosinca. Želja nam je da kroz vrijeme došašća prikupljamo novčana sredstva za potrebe misija u Arushi. Tko želi dati svoj novčani prilog za tu misiju moći će to učiniti nakon misa zornica do 10. prosinca kao i u župnom uredu. Vjerujemo da ćemo u ovo vrijeme došašća pokazati svoju djelotvornu ljubav prema potrebama misija kao što smo i do sada bili prepoznati u materijalnom darivanju i u molitvama.

Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima uplatom misnih intencija. Tko želi na taj način pomoći, može u župnom uredu uplatiti misnu nakanu koja će biti proslijeđena misionarima.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.