Župne obavijesti: 34. nedjelja kroz godinu

Slavimo Nedjelju Krista Kralja ili tridesetu i četvrtu nedjelju kroz godinu. Pod večernjom svetom misom molit ćemo za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje iz naše župe.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak slavimo svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvene glazbe i pjevanja. U srijedu je nakon večernje svete mise susret naše župne molitvene zajednice. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim. U subotu će u prostorima župe Preslavnoga Imena Marijina biti gostovanje crkvenoga zbora iz Drinovaca te predstavljanje knjige Drinovci na dlanu ruke Njegove. Više o tome imate na oglasnoj ploči.

Sljedeće nedjelje slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova liturgijska ili crkvena godina. Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Tko želi može uzeti caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih tijekom došašća i donijeti ih u crkvu treće nedjelje došašća kada i slavimo Nedjelju Caritasa. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će između prve i treće nedjelje došašća. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Sljedeće nedjelje imat ćemo pod svetom misom u 11:00 sati predstavljanje ovogodišnjih kandidata za prvu ispovijed i pričest kao i za svetu potvrdu.

Mise zornice imat ćemo od ponedjeljka, 28. studenoga, svakoga radnog dana u 6 sati. U vrijeme došašća neće biti svetih misa u 7:30 sati i neće biti klanjanja pred Presvetim.

Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima uplatom misnih intencija. Tko želi na taj način pomoći, može u župnom uredu uplatiti misnu nakanu koja će biti proslijeđena misionarima.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.