Župne obavijesti: Rođenje Gospodinovo – Božić

Slavimo Rođenje Gospodinovo. Svima vama i vašima najiskrenije čestitamo sretan i blagoslovljen Božić.

Sutra slavimo Svetu Obitelj, naš župni crkveni god. Mise su prema nedjeljnom rasporedu.

Na oglasnoj ploči imate plan rasporeda blagoslova obitelji u našoj župi koji sutra započinje. Ako netko ne želi primiti blagoslov radi zdravstvenih i epidemioloških razloga ili ako u to vrijeme niste doma, molimo vas da se javite u župni ured. Isto tako, ako do sada niste primali blagoslov, a želite ga primiti, molimo vas da se također javite u župni ured. Za vrijeme blagoslova obitelji župni ured će biti otvoren radnim danima od 16:00 do 18:00 sati, osim na Staru godinu.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Podsjećamo one koji su kumovi djeci u Beninu da uplate svoj dar.

Svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja slavimo 6. siječnja. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa 6. siječnja, a svoj dar možete dati i u župnom uredu tijekom božićnog vremena.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.