Župne obavijesti: 4. nedjelja došašća

Slavimo četvrtu nedjelju došašća. Zahvaljujemo svima koji ste svojim darovima pomogli potrebitima za koje skrbe župni, nadbiskupijski i nacionalni Caritas.

U petak je Badnjak. Završna sveta misa zornica je u 6:00 sati, a polnoćke su u 20:00 sati i u ponoć. U 19:30 sati djeca će imati u našoj župnoj crkvi prigodnu božićnu priredbu kada i očekujemo dolazak „Betlehemskog svjetla“. Na osobit način molimo za poštivanje epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost). Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

U subotu slavimo Rođenje Gospodinovo – Božić. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu: 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo Svetu Obitelj, naš župni crkveni god. Mise su prema nedjeljnom rasporedu, a svetu misu u 11:00 sati predslavit će fra Siniša Pucić, odgojitelj naših sjemeništaraca u Slavonskom Brodu.

Na oglasnoj ploči imate plan rasporeda blagoslova obitelji u našoj župi koji započinje na Svetu Obitelj. Ako netko ne želi primiti blagoslov radi zdravstvenih i epidemioloških razloga ili ako u to vrijeme niste doma, molimo vas da se javite u župni ured. Isto tako, ako do sada niste primali blagoslov, a želite ga primiti, molimo vas da se također javite u župni ured. Za vrijeme blagoslova obitelji župni ured će biti otvoren radnim danima od 16:00 do 18:00 sati, osim na Staru godinu.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Podsjećamo one koji su kumovi djeci u Beninu da uplate svoj dar.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.