Župne obavijesti: 30. nedjelja kroz godinu

Slavimo tridesetu nedjelju kroz godinu. Danas je Misijska nedjelja kada svojim molitvama i novčanim prilozima želimo pomoći rad misionara u misijama diljem svijeta. Svoj novčani dar možete dati u kutiju ispred oltara ili u škrabicu pri izlazu iz crkve.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U srijedu je susret molitvene zajednice nakon večernje svete mise. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

Sljedeće nedjelje slavimo tridesetu i prvu nedjelju kroz godinu. Završavaju listopadske pobožnosti.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u prošlogodišnjim potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Sinoda o sinodalnosti Crkve otvorena je u Rimu 9. i 10. listopada ove godine, a 17. listopada otvorena je u svim biskupijama i nadbiskupijama kao pripremno razdoblje za XVI. Redovnu opću skupštinu Biskupske sinode koja će biti održana u listopadu 2023. godine. Papa Franjo nas poziva da pred iskustvom svoje vjere i crkvenoga zajedništva stavimo pitanje sinodalnosti, tj. zajedničkoga hoda i sudjelovanja u Kristovu poslanju svih dijelova Božjega naroda – pastira, redovnica i redovnika, kao i svih Kristovih vjernika laika. Božja Crkva je sazvana na Sinodu, na hod nazvan Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. U našoj je nadbiskupiji imenovano posebno tijelo pod imenom Nadbiskupijsko povjerenstvo za sinodsko savjetovanje, čija će uloga biti promicati, koordinirati, pružati pomoć, pratiti dinamiku ostvarivanja sinodskoga savjetovanja u našoj nadbiskupiji te prikupiti rezultate savjetovanja i na kraju načiniti predviđenu „dijecezansku sintezu“ koja će biti upućena Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Više o ovome imate na web stranici naše nadbiskupije.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.