Župne obavijesti: 4. vazmena nedjelja

  • Slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je i nedjelja Dobroga Pastira te Svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Nakon svetih misa prikupljamo novčane priloge za naša sjemeništa.
  • Utorkom je pobožnost na čast sv. Antunu s početkom u 18:30 sati.
  • U subotu ćemo imati Prvu pričest u našoj župi. Na oglasnoj ploči imate raspored podjela prvopričesničkih haljinica, prvih ispovijedi te prvih pričesti za ovogodišnje prvopričesnike. Pridržavamo se uputa Civilnog stožera i našega Nadbiskupa zbog pandemije Covida19. Ujedno je prva subota u mjesecu kada ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja.
  • Sljedeće nedjelje slavimo petu vazmenu nedjelju, a ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo rad naših sjemeništa. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.
  • Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da sudjelujemo u akciji „Jedan novčić-zalog za našu budućnost“ čime pomažemo radu Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ koja pomaže učenicima i studentima. Pozvani smo pomoći Zakladi svojim novčanim sredstvima tijekom uskrsnog vremena donacijom od 20 kuna, a može biti i više. Svoj dar možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme ili direktno uplatiti kako je naznačeno na plakatu na oglasnoj ploči.
  • Vjerujem da ste upoznati s posljedicama razornog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici, kao i kasnijeg potresa na Banovini. Tim potresima teško su oštećeni naši samostani i crkve na Kaptolu u Zagrebu, Samoboru, Čuntiću, Karlovcu, Jastrebarskom, Klanjcu, Hrastovici i Petrinji. Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć preporučamo se i nadalje vašoj dobroti i suosjećajnosti te vas pozivamo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognete obnovu crkvi i samostana u kojima mi franjevci djelujemo, a na teritoriju su naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Svoje novčane priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili donijeti u župni ured, a možete uzeti i prigodni letak koji se nalazi na stoliću za tisak.
  • Zahvaljujemo svima koji ste nam pomogli da je jučerašnje slavlje svete Potvrde bilo u okvirima dozvoljenosti u ovo vrijeme pandemije. Drago mi je za sve vas koji ste poslušali našega nadbiskupa Đuru i Bogu smo zahvalni što vas ima, a molimo za sve one koji su svojim čudnim i nekorektnim ponašanjem pokušali spriječiti slavlje, a poneki od njih su i prijetili, da se obrate te da žive u skladu crkvenosti, a osobito u poslušnosti našem pastiru i odredbama Civilnog stožera.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.