Župne obavijesti: Uskrs

  1. Slavimo Uskrsnuće Gospodinovo – Vazam. Svima vama i vašima najiskrenije želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za „Petrov novčić“ čime pomažemo djelovanju Svete Stolice u Rimu.
  2. Na snazi su još uvijek posebni propisi Civilnog stožera kao i upute našega Nadbiskupa za sprečavanje širenja Covida19 kojih smo se obvezni pridržavati. Naši nam redari pomažu u tome pa vas molimo za ozbiljnost i odgovornost.
  3. Sutra slavimo drugi dan Vazmene osmine. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18:30 sati. Sutra nakon svetih misa i u utorak u župnom uredu skupljamo pisanice i čokolade za korisnike Pučke kuhinje u Osijeku.
  4. Utorkom je pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. Zbog epidemioloških razloga molimo na početku večernje svete mise molitvu sv. Antunu nakon čega slijedi sveta misa.
  5. Sljedeće nedjelje slavimo drugu vazmenu nedjelju. Mise su prema izvanrednom rasporedu. Nakon svih svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za sjemeništa te moliti za duhovna zvanja. Susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
  6. Slavlje svete Potvrde u našoj župi bit će 24. travnja ove godine u 10:00 sati, a djelitelj je naš nadbiskup mons. Đuro Hranić. Prvu Pričest u našoj župi namjeravamo slaviti 1. svibnja ove godine.
  7. Poruka našega nadbiskupa mons. Đure Hranića vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme i prve pričesti: „Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika, te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove, niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Roditelje molim da navedeno poštuju osobito ove godine, zbog ozbiljne epidemiološke situacije, te da prilikom krizme, prve pričesti i krštenja na objed ne pozivaju nikoga od rodbine i prijatelja, osim krizmanog kuma ili kume. Obiteljski objed neka se organizira isključivo u vlastitom domu. Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odium javnosti na sebe, na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i suradnju.“ (Đuro Hranić, nadbiskup)
  8. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.