Župne obavijesti: 3. nedjelja došašća

  • Danas slavimo 3. nedjelju došašća. Nedjelja je Caritasa kada skupljamo novčana sredstva za potrebe Nacionalnog, Nadbiskupijskog i Župnog Caritasa. Caritasove kutijice s vašim novčanim darom možete dati u košaru na ulazu u crkvu. Danas neće biti susreta Mjesnoga Bratstva OFS-a. Podsjećamo one koji su kumovi djece u Beninu da uplate svoj dar.
  • Kroz vrijeme došašća pozvani smo na djelotvornu ljubav prema potrebitima u našoj župi kao i za potrebe Pučke kuhinje, Centra za beskućnike i Centra za majku i dijete u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Svoje darove možete donijeti u župni ured do petka.
  • Volonteri našega župnog Caritasa pozivaju vas da sljedeće nedjelje donesete kolače za potrebe Pučke kuhinje. Tko želi na taj način pomoći neka danas uzme plastičnu kutiju za kolače koje će vam dati volonteri na izlazu iz crkve.
  • Sljedeće nedjelje slavimo 4. nedjelju došašća.
  • Zbog najnovijih mjera Civilnog stožera radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom kojih se trebamo pridržavati i u našoj župnoj crkvi nedjeljom su svete mise u 7:00; 8:00, 9:00, 10:00; 11:00 17:30 i 18:30 sati. Kroz vrijeme došašća imamo jutarnje svete mise od ponedjeljka do subote u 6:00 i u 7:00 sati, a večernja je redovito u 18:30 sati. Obveza je i nadalje nošenja maski za lice, pričest je na ruku, a uz dezinfekciju ruku i fizičku distancu te u poslušnosti našim redarima, nastavljamo živjeti odgovorno i u ovim uvjetima.
  • Ispovijed bolesnika i starijih osoba u našoj župi koji ne mogu doći u crkvu bit će po kućama ili stanovima u ponedjeljak, 21. prosinca, od 8:30 sati. Potrebno ih je prijaviti u župni ured. Ispovijedamo redovito svaki dan prije svetih misa u župnom uredu.
  • Nakon sastanka nas svećenika koji djelujemo u osječkim dekanatima odlučili smo da u svim našim župama odgađamo blagoslov obitelji do daljnjega zbog širenja zaraze Covidom19.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za 2021. godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.