Župne obavijesti: 2. nedjelja došašća

  • Danas slavimo 2. nedjelju došašća. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Kroz vrijeme došašća pozvani smo na djelotvornu ljubav prema potrebitima u našoj župi kao i za potrebe Pučke kuhinje, Centra za beskućnike i Centra za majku i dijete u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Svoje darove možete donijeti u župni ured.
  • U utorak slavimo Bezgrešno Začeće Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 6:00, 7:00 i 18:30 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo 3. nedjelju došašća, a ujedno je Nedjelja Caritasa kada skupljamo novčana sredstva za potrebe Nacionalnog, Nadbiskupijskog i Župnog Caritasa. Možete donijeti caritasove kutijice s vašim novčanim darom sljedeće nedjelje. Neće biti redovitog susreta Mjesnoga Bratstva OFS-a. Podsjećamo one koji su kumovi djece u Beninu da uplate svoj dar.
  • Zbog najnovijih mjera Civilnog stožera radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom kojih se trebamo pridržavati i u našoj župnoj crkvi nedjeljom su svete mise u 7:00; 8:00, 9:00, 10:00; 11:00 17:30 i 18:30 sati. Kroz vrijeme došašća imamo jutarnje svete mise od ponedjeljka do subote u 6:00 i u 7:00 sati, a večernja je redovito u 18:30 sati. Obveza je i nadalje nošenja maski za lice, pričest je na ruku, a uz dezinfekciju ruku i fizičku distancu te u poslušnosti našim redarima, nastavljamo živjeti odgovorno i u ovim uvjetima.
  • Ispovijed studenata bit će u Konkatedrali 15. prosinca ove godine s početkom u 19:30 sati. Ispovijed  bolesnika i starijih osoba u našoj župi koji ne mogu doći u crkvu bit će po kućama ili stanovima u ponedjeljak, 21. prosinca, od 8:30 sati. Potrebno ih je prijaviti u župni ured. Jasno da sve ovisi o mjerama koje nam nalažu odgovorni u Civilnom stožeru. Ostalima preporučamo da se ranije ispovjedite jer nećemo imati tzv. veliku ispovijed. Ispovijedamo svaki dan prije svetih misa u župnom uredu.
  • Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Na oglasnoj ploči imate najave događaja u prosincu u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II“.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za 2021. godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.