Župne obavijesti: 5. vazmena nedjelja

  • Danas slavimo petu vazmenu nedjelju, a ujedno je i druga nedjelja u svibnju kada slavimo Majčin dan. Na kraju svetih misa imamo kratko klanjanje pred Presvetim čime slavimo godišnje klanjanje i zahvaljujemo Bogu za sve milosti koje smo doživjeli u proteklom vremenu, a osobito za one koji su brinuli, a i nadalje brinu, za naše zdravlje. Naša Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda slavi nebesku zaštitnicu Gospu Trsatsku koju liturgijski sutra proslavljamo.
  • U tijeku su svibanjske pobožnosti.
  • U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo šestu vazmenu nedjelju.
  • Do daljnjega se otkazuju slavlja prve pričesti, potvrde, župne kateheze, probe pjevanja naših zborova, susreti ministranata kao i drugi susreti skupina vjernika (ŽPV, ŽEV, čitači, biblijski sat, udruge…). Svete mise imamo prema redovitom rasporedu u gornjoj crkvi uz poštivanje fizičke distance i higijenskih uvjeta (dezinfekcija i nošenje zaštitnih maski za lice), a osobito trebamo biti poslušni prema uputama našega nadbiskupa. Naši redari nas usmjeravaju i pomažu nam da se držimo tih uputa. Uoči svetih misa ispovijedamo u donjem dijelu crkve uz poštivanje distance i nošenja zaštitnih maski za lice. U župnom uredu uredujemo prema uredovnom vremenu.
  • Vjerujem da smo upoznati s posljedicama strahovitog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici. Tom prilikom je teško oštećena naša franjevačka crkva i samostan na Kaptolu tako da do daljnjega, odnosno do popravka koji će biti dug i skup, neće biti mogućnost slavljenja svetih misa niti ispovijedanja u crkvi niti stanovanja naših fratara i sjemeništaraca u samostanu kao niti bilo kakvih drugih aktivnosti po čemu je poznat naš samostan u Zagrebu. Vjerujući u vašu dobrotu i suosjećajnost, pozivamo vas da svojim novčanim prilozima pomognemo obnovu crkve i samostana na Kaptolu u Zagrebu. Svoje priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.