Župne obavijesti: 4. nedjelja došašća

  • Danas slavimo 4. nedjelju došašća. U našoj su Domovini predsjednički izbori. Volonteri našega župnog Caritasa prikupljaju kolače za Pučku kuhinju. Zahvaljujemo svima vama koji ste sudjelovali u pomoći potrebitima u našoj Župi kao i u akcijama Caritasa. Podsjećamo one koji su kumovi djece u Beninu da uplate svoj dar.
  • U utorak je Badnjak. Misa zornica je u 6 sati. Neće biti svete mise u 18:30 sati. Župni ured će biti otvoren prema uredovnom vremenu. Izviđači će navečer donijeti Betlehemsko svjetlo. Večernja sveta misa u 20:00 sati je tzv. dječja polnoćka. Pola sata prije djeca će imati kratku božićnu predstavu. Redovita polnoćka je u 24:00 sata. 
  • U srijedu je Božić kada slavimo rođenje našega Spasitelja, Isusa Krista. Svete mise su u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati.
  • U četvrtak slavimo sv. Stjepana Prvomučenika. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu, a u 14:00 sati započinjemo s blagoslovom obitelji. Na oglasnoj ploči imate raspored blagoslova. U vrijeme blagoslova obitelji župni ured je otvoren od 16:00 do 18:00 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo Svetu Obitelj. Crkveni je god u našoj Župi. Svetu misu u 11 sati predvodit će naš gvardijan, fra Ante Perković. Pod tom misom bit će blagoslovljene naša nove župne zastave.
  • 6. siječnja slavimo Bogojavljenje. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Svoj dar možete dati u škrabicu na izlazu iz crkve gdje piše za djecu u misijama, a i na Bogojavljenje ćemo prikupljati novčane priloge na tu nakanu.
  • Molimo sve vas koji ste doselili u našu župu, koji ste promijenili adresu stanovanja, kao i sve vas koji do sada niste primali blagoslov obitelji, a želite ga primiti, da se javite u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. Osobito preporučujemo novo OKNO.