Župne obavijesti: 23. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo dvadeset i treću nedjelju kroz godinu.
  • U ponedjeljak prije večernje svete mise bit će pobožnost bl. Mariji Petković u 18,15 sati.
  • U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.
  • Sljedeće nedjelje u cijeloj našoj Nadbiskupiji obilježava se Katehetska nedjelja. I u našoj župi obilježit ćemo Katehetsku nedjelju kako bi, na početku nove školske godine, naglasili važnost redovitog sudjelovanja na nedjeljnoj misi i na župnoj katehezi. Mjesečni susret Mjesnoga Bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
  • Naša župa sudjeluje u Nadbiskupijskom hodočašću u Mariju Bistricu i u Ivanec koje se organizira u godini 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa. Hodočašće će biti u subotu, 28. rujna. Polazak je u 5.00 sati. Cijena putovanja je 150 kuna. Prijaviti se možete u župnom uredu.
  • Od 1. kolovoza do 10. listopada otvoren je natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020. Isto tako, 1. kolovoza započeo je Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim
    učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr. Svoje novčane priloge možete dati u župnom uredu.
  • Pred nama je nova katehetska godina. Prijave za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine župne kateheze), te svi ostali koji su obvezni ići na kateheze (1., 2. i 8. razredi osnovnih škola i 1. razredi srednjih škola) bit će 23., 24. i 25. rujna ove godine od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Susret za roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole)
    bit će u srijedu, 25. rujna ove godine, koji započinje svetom misom u 18:30 sati, a nastavak je nakon mise.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Na žalost, još je uvijek velik broj obitelji bez knjižice u što se uvjeravamo kod prijave sprovoda, krštenja, vjenčanja i sl. pa je puno puta zaista teško znati tko je iz naše župe…
  • Danas je prodajna akcija knjiga izdavačke kuće „U pravi trenutak“ iz Đakova. Djelatnici ove izdavačke kuće ponudit će vam knjige duhovnog sadržaja.
  • Kupujte i čitajte katolički tisak