Župne obavijesti: 20. nedjelja kroz godinu

18. kolovoza 2019.

  • Danas slavimo dvadesetu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru što je i posljednje skupljanje na tu nakanu u našoj župi. Zahvaljujemo svima koji su proteklog tjedna sudjelovali u akciji skupljanja naočala za misiju u Boliviji gdje djeluje fra Ivica Vrbić.
  • Članovi udruge Vojske Bezgrešne imaju svoj susret u srijedu nakon večernje svete mise.
  • Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu, a u sklopu devetnice „Hrvatska moli za život“, molit ćemo  prije večernje svete mise u 18:30 sati Oče naš, 3 x Zdravo Marijo, Slava Ocu te molitve za život pape Benedikta XVI i sv. pape Ivana Pavla II. Nakon toga slijedi sveta misa pod kojom molimo u molitvi vjernika da naš narod postane narod života, a na kraju svete mise je blagoslov trudnica. Nadamo se da ćemo kao župljani i  vjernici sudjelovati u ovim molitvama.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Na žalost, još je uvijek velik broj obitelji bez knjižice u što se uvjeravamo kod prijave sprovoda, krštenja, vjenčanja i sl. pa je puno puta zaista teško znati tko je iz naše župe…
  • Od 1. kolovoza do 10. listopada otvoren je natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020. Isto tako, od 1. kolovoza započeo je Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr. Svoje novčane priloge možete dati u župnom uredu.
  • Kupujte i čitajte katolički tisak.