Župne obavijesti: Cvjetnica

  • Slavimo Nedjelju Muke Gospodnje kojom započinje Veliki tjedan. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za potrebe naše braće i sestara katolika u Svetoj Zemlji. Hvala svima koji ste svojim darovima pomogli siromašnim obiteljima u našoj Župi kao i u akcijama Caritasa naše Nadbiskupije. Kutijice Caritasa možete staviti u košaru ispred oltara.
  • Sutra je u Vikarijatu „Biblijsko-molitvena“ večer koju vodi vlč. Krešimir Bulat s početkom u 19:30 sati. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15, a pod večernjom svetom misom je obnova zavjeta. U Konkatedrali je pokorničko slavlje za studente u 19:30 sati. U srijedu je pobožnost križnog puta u 18 sati.
  • VELIKI ČETVRTAK: Nema jutarnje svete mise i prije podne ne uredujemo u župnom uredu. U 9:00 sati je Misa posvete ulja u Katedrali u Đakovu. U našoj župnoj crkvi je u 18:30 misa Večere Gospodnje, a nakon mise je Getsemanska ura klanjanja.
  • VELIKI PETAK: Obvezatan post i nemrs; nema svetih misa; u 9:00 sati je u našoj župnoj crkvi križni put, a u 18:00 sati započinju obredi Velikog petka. Milostinja Velikog petka ide za braću i sestre katolike u Isusovoj domovini, što osobito pokazujemo svojim novčanim prilozima kod klanjanja križu.
  • VELIKA SUBOTA: nema svetih misa; pohod „Božjem grobu“ je cijeli dan. U 20:00 sati započinje Vazmeno bdijenje ispred crkve blagoslovom ognja i paljenjem uskrsne svijeće – za bdijenje ponesite svijeće.
  • Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova – Vazam. Nakon jutarnje svete mise bit će svečani blagoslov jela. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za „Petrov novčić“ čime pomažemo djelovanju Svete Stolice u Rimu.
  • Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba bit će 27. travnja ove godine u Đakovu, s početkom u 9:15 ispred Katedrale. Potrebno je prijaviti se za taj susret do 24. travnja. Na uskrsni ponedjeljak, 22. travnja ove godine, u 16:30 sati, bit će biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića u đakovačkoj katedrali. Koji su se prijavili, zajednički će s ostalima iz našega dekanata ići u Đakovo.
  • Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritas biskupije Krk od 2006. godine  surađuju na projektu “Ljetovanje u Martinšćici na otoku Cresu za obitelji socijalno slabog statusa s područja naše Nadbiskupije”. Uz ovaj, od ove godine započeo je novi projekt, „Prijatelji s mora“, kojim je Caritas biskupije Krk poticao iznajmljivače privatnog smještaja na području Krčke biskupije da bez naknade na ljetovanje prime obitelji s područja naše Nadbiskupije slabijeg imovnog stanja. Zainteresirane obitelji neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.