Župne obavijesti: 33. nedjelja kroz godinu

33. NEDJELJA KROZ GODINU

18. studenoga 2018.

1. Danas slavimo trideset i treću nedjelju kroz godinu. Godišnjica je pada grada Vukovara i obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U našoj je Nadbiskupiji Spomen-hodočašće u Vukovar. U 18 sati i 11 minuta zvonit će crkvena zvona na svim crkvama kao spomen na žrtvu Vukovara.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je biblijsko-molitvena večer koju vodi vlč. Krešimir Bulat s početkom u 19:30 sati.

3. U utorak ćemo pod večernjom svetom misom moliti za poginule hrvatske branitelje iz naše župe čija su imena i prezimena na ploči pri izlazu iz crkve. U župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Divaltovoj ulici predavanje je dr. sc. Mirjane Radan, dr. med. spec. ginekologinje, Zamjensko roditeljstvo. Ovo predavanje je u organizaciji Ureda za pastoral mladih te DUHOS-a s početkom u 20:00 sati.

4. U srijedu je nakon večernje svete mise susret čitača iz naše župe, a u Vikarijatu je molitveno-katehetski susret kojeg vodi p. Sebastijan Šujević s početkom u 19:30 sati.

5. U četvrtak slavimo svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvene glazbe i pjevača, što ćemo svečanije proslaviti pod večernjom svetom misom. Nakon večernje svete mise redovito je klanjanje pred Presvetim. U Vikarijatu je socijalni četvrtak kojeg vodi mr. sc. Igor Jakobfi s početkom u 19:30 sati.

6. U subotu, 24. studenoga ove godine, s početkom u 9:00 sati, bit će Seminar za animatore i suradnike u pastoralu braka i obitelji u Strossmayerovoj dvorani Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Tema seminara je „Obitelj – kućna Crkva na stijeni“. Preporučuje se da iz svake župe sudjeluje barem jedan bračni par pa zainteresirane pozivamo da se jave najkasnije do sutra radi prijave istih na sudjelovanje.

7. Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Isusa Krista Kralja svega stvorenja ili 34. nedjelju kroz godinu koja je i posljednja nedjelja u crkvenoj ili liturgijskoj godini. Susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

8. Devetnica Gospi Osječkoj u franjevačkoj crkvi u Tvrđi započinje u četvrtak, 29. studenoga ove godine. Svaku večer devetnice hodočasti pojedina župa. Naša župa hodočasti u nedjelju, 2. prosinca. Molitva krunice je u 17:30, a sveta misa u 18:00 sati. 29. studenoga bit će susret s roditeljima ovogodišnjih kandidata za primanje sakramenata ispovijedi, pričesti i potvrde (treći razredi osnovnih škola i drugi razredi srednjih škola). Susret započinje večernjom svetom misom u 18:30 sati na kojeg su obvezni doći svi roditelji.

9. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

10. Kupujte i čitajte vjerski tisak. Kalendare za sljedeću godinu možete kupiti u sakristiji i župnom uredu.