Župne obavijesti:9. nedjelja kroz godinu

9. NEDJELJA KROZ GODINU

3. lipnja 2018.

  1. Danas slavimo devetu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je s početkom u 19:30 sati, biblijska tribina koju vodi dr. sc. s. Silvana Fužinato, a tema je „Koga tražiš?“ (Iv 20,15). U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim, a susret čitača nakon klanjanja. U Vikarijatu je socijalni četvrtak s početkom u 19:30 sati kojeg vodi mr. sc. Igor Jakobfi. U   petak slavimo Presveto Srce Isusovo. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku slave nebeskoga zaštitnika. Više imate na oglasnoj ploči. U subotu je u zagrebačkoj katedrali, s početkom u 10:00 sati, prezbitersko ređenje gdje će uz ostale biti zaređena i petorica braće iz naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda: fra Leopold Palić iz Zagreba, fra Ivica Pečnik iz Svetog Martina kod Križevaca, fra Vedran Kos iz Orahovice, fra Stjepan Hrkač iz Slavonskoga Broda i fra Andro Tomislav Gluščić iz Poljane kod Lipika. Pobožnost bl. Mariji Petković je u našoj crkvi 18:15 sati. Sljedeće nedjelje slavimo desetu nedjelju kroz godinu. Skupljamo novčane priloge nakon svetih misa za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru. Mjesno bratstvo OFS-a ima svoj redoviti mjesečni susret u 16:30 sati.

 

  1. Od 7. do 10 lipnja ove godine naša Nadbiskupija je domaćin 12 najboljih ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u sklopu završnice katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata. Svečano otvorenje Završnice je u četvrtak u 20:00 sati u Konferencijskoj dvorani Vikarijata u Osijeku. Utakmice će se odigravati u petak od 9:00 do 12:00 u športskim dvoranama Zrinjevac i Jug II i u subotu od 10:00 do 13:00 sati u športskoj dvorani Zrinjevac. Polufinalne i utakmica za treće mjesto bit će od 17:00 sati, a finalna utakmica će biti u 20:00 sati koju će prenositi Laudato TV. Ulaz za sve utakmice je besplatan.

 

  1. Svete mise u našoj župnoj crkvi nedjeljom u srpnju i kolovozu bit će u 7:00, 10:00 i 18:30 sati. Neće biti svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.

 

  1. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

 

  1. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji bit će u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna ove godine. Radi bolje organizacije potrebno je što prije prijaviti se u župni ured. Mogućnost sudjelovanja na Susretu je da budemo sudionici dva dana pa vas molimo da se zainteresirani jave najkasnije do 9. lipnja ove godine kako bismo mogli na vrijeme organizirati prijevoz i noćenje. Ostale informacije dobit ćete u župnom uredu.

 

  1. Kupujte i čitajte vjerski tisak.