Slavlje svete Potvrde u našoj župi

U subotu, 27. travnja 2024. godine, pod svetom misom u 16,00 sati, 67 krizmanika svjesno, slobodno i odgovorno potvrdivši svoju vjeru primilo je sakrament svete Potvrde – Pečat dara Duha Svetoga koji će ih voditi kroz život i pomagati im da još bolje upoznaju ljepotu kršćanske vjere, ali i da je svjesno svjedoče svima onima s kojima se susreću i s kojima će se susretati u svom životu.

Svečano misno slavlje predvodio je Nadbiskup Đuro Hranić, a koncelebrirali su fra Dragutin Bedeničić, te fratri franjevačkog samostana iz Tvrđe.

Dragi krizmanici, velik je i važan ovo događaj za vas… Potvrdili ste svoju ljubav prema Kristu, a kao nagradu dobili darove Duha Svetoga. Neka vaše korake uvijek upravlja i vodi taj Duh da kročite putem mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjeg. Svojom voljom i odlukom pristupili ste oltaru tražeći sakrament krizme i tako pokazali dragom Bogu i svima nama da ste odlučili ići putem vjere. I mi idemo tim putem godinama. Nije on uvijek ni ravan ni lak. Nekad se i spotaknemo o kakav kamen na putu; ponekad i koljena razbijemo na njemu. Ne znamo zašto, ali znamo da dragi Bog koji nas na tom putu prati to zna. I idemo dalje. S vjerom u Boga i s Bogom. Na tom putu svaki čovjek nosi svoj križ. Sve do Raja. Tako ćeš i Ti.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.