Župne obavijesti: 5. korizmena nedjelja

Slavimo petu korizmenu nedjelju.

Sutra se spominjemo smrti časnoga sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji je umro 1933. godine. Za njega je pokrenut postupak za proglašenje blaženim.

Biblijski sat je nakon večernje svete mise.

U utorak slavimo svetkovinu sv. Josipa. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Taj dan započinje pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U srijedu je u našoj župnoj crkvi tzv. velika ispovijed u 9:00 i u 15:00 sati kada će biti na raspolaganju više svećenika.

U korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati. Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Prikupljanje prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i novčanih priloga za potrebite u našoj župi kao i za potrebe Caritasa Nadbiskupije bit će do Cvjetnice. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, čime započinje Veliki tjedan. Na početku svetih misa bit će blagoslov grančica, a u 10:00 sati bit će svečani blagoslov ispred crkve nakon čega slijedi sveta misa u crkvi. Grančice ćete moći nabaviti prije svetih misa. Caritasove kutijice s vašim novčanim prilozima što ste ih skupljali tijekom korizme možete donijeti sljedeće nedjelje. Prema odredbi našega nadbiskupa na Cvjetnicu skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre katolike koji žive u Svetoj Zemlji.

Ispovijed starih i bolesnih koji ne mogu doći u crkvu bit će 25. ožujka ove godine od 8:30 sati. Potrebno je prijaviti ih u župni ured.

Susret hrvatske katoličke mladeži bit će ove godine u Gospiću 4. svibnja. Mladi se za Susret prijavljuju preko interneta odnosno poveznice u suradnji sa svojim župnikom, pa je potrebno javiti se osobno u župni ured. Prijave traju do 31. ožujka ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.