Župne obavijesti: 2. nedjelja kroz godinu

Slavimo drugu nedjelju kroz godinu.

U srijedu je u Vikarijatu, s početkom u 19:30 sati, Okrugli stol o smislu Biblije, u susret Nedjelji Božje riječi. Ulaz je besplatan, a moderator susreta je Davor Vuković s KBF-a iz Đakova. Više o susretu imate na oglasnoj ploči.

Od 18. do 25. siječnja održat će se Svjetska ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana koja se tradicionalno, u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije, obilježava u kršćanskim crkvama i zajednicama grada Osijeka. Ovogodišnja molitvena osmina kao svoje polazište ima biblijski tekst iz evanđelja po Luki (Lk 10, 25-37). Na temelju tog biblijskog teksta uzeto je i geslo pod kojim se slavi: Ljubi Gospodina Boga svojega i svoga bližnjega kao sebe samoga (Lk 10, 27).

Raspored ekumenskih slavlja u Osijeku: u četvrtak, 18. siječnja u 18:00 sati – Reformirana crkva, Petefijeva 76; u petak, 19. siječnja u 17:00 sati – Evangelička crkva, Jägerova 7; u nedjelju, 21. siječnja u 17:00 sati – središnje ekumensko molitveno slavlje u kapucinskoj crkvi sv. Jakova, Kapucinska 41; u ponedjeljak, 22. siječnja u 19:00 sati – Katolička laička zajednica Molitva i Riječ, Vodenička 23; u utorak, 23. siječnja u 18:00 sati – Srpska pravoslavna crkva, Zmajeva 25; u četvrtak, 25. siječnja u 19:00 sati – Župna crkva Sv. Ćirila i Metoda, Divaltova 71.

U našoj ćemo župnoj crkvi u sklopu ove osmine prigodno moliti za jedinstvo kršćana pod večernjim svetim misama.

U četvrtak i petak župni ured je otvoren samo poslije podne od 17:00 do 18:00 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo treću nedjelju kroz godinu, koja je ujedno i Nedjelja Božje riječi.

Župnih kateheza nema do veljače.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Potičemo zainteresirane za pjevanje i sviranje u našim crkvenim zborovima (dječji, večernji ili mješoviti) da se priključe te da svojim pjevanjem i sviranjem obogaćuju liturgijska slavlja u našoj župi.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.