Župne obavijesti: 3. nedjelja kroz godinu

Slavimo treću nedjelju kroz godinu koja je ujedno i Nedjelja Božje Riječi.

Sutra neće biti biblijskog sata nakon večernje svete mise.

U srijedu slavimo Obraćenje sv. Pavla kada i završava Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana.

U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.

Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu nedjelju kroz godinu.

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji (Ikona Regina Familiae Franciscanae) nastala je 2018. godine u Litvi, ususret 3. europskom kongresu OFS-a i Frame. Blagoslovljena je 17. ožujka 2018. godine u Medininkaiu (Litva) te je počela svoje hodočašće po bratstvima OFS-a i Frame diljem Europe. Cilj hodočašća Ikone Kraljice Franjevačkoga reda je posjeta što više mjesnih bratstava OFS-a i Frame diljem Europe i tako doprinijeti rastu osjećaja zajedništva te pripadnosti obitelji OFS-a i Frame u Europi te svjedočiti zajedništvo u molitvi. Hodočašće Ikone Kraljice Franjevačke obitelji po Hrvatskoj je krenulo krajem rujna 2022. godine. Prvi put Ikona je predstavljena na Kongresu hrvatskoga bratstva OFS-a na Taboru u Samoboru. Nakon toga uputila se prema jugu i hodočašće je krenulo od Cavtata, Korčule i Pelješca, Splita, Zagreba i dosad je već posjetila brojna bratstva. Svoj put u Hrvatskoj završava u osječkome području. Nakon Hrvatske ide u Bosnu i Hercegovinu, a zatim će u kolovozu nastaviti svoj put u Portugalu na Svjetskom susretu mladih, prije kojega će biti održan i Svjetski susret franjevačke mladeži, u Lisabonu. Čast nam je da će Ikona biti i u našoj župnoj zajednici od 30. siječnja do 1. veljače ove godine. Sljedeće nedjelje ćemo vas konkretnije obavijestiti o samom programu boravka Ikone u našoj župi.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.