Župne obavijesti: Sveta Marija Bogorodica

Slavimo Svetu Mariju Bogorodicu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve. Započinje i nova građanska godina.

U utorak završavamo s redovitim blagoslovom obitelji u našoj Župi. Ako netko nije bio kod kuće u redovitom vremenu blagoslova, a želi ga primiti, neka se javi u naš župni ured radi dogovora.

U četvrtak, 5. siječnja, imat ćemo blagoslov vode uoči Bogojavljenja, a ujedno će i naš provincijalni ministar, fra Milan Krišto, blagosloviti obnovljeni donji dio crkve. Blagoslov vode započinje u 18:30 sati. Nakon blagoslova slijedit će sveta misa u gornjoj crkvi, a nakon mise vas pozivamo na nastavak druženja u donjem dijelu.

U petak slavimo svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja. Mise su prema nedjeljnom rasporedu. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa, a svoj dar možete dati i u župnom uredu tijekom božićnog vremena.

U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja budući da prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo Krštenje Gospodinovo čime završava božićni ciklus u liturgijskoj godini, a započinje vrijeme kroz godinu. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.