Župne obavijesti: Rođenje Gospodinovo – Božić

Slavimo Rođenje Gospodinovo – Božić. Svima vama i vašima sretan i blagoslovljen Božić.

Sutra slavimo sv. Stjepana, Prvomučenika. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu. Započinje i blagoslov obitelji. Raspored blagoslova imate na oglasnoj ploči kao i na našoj župnoj web stranici. Ako niste u to vrijeme doma, molimo vas da se javite u župni ured. Isto tako, ako do sada niste primali blagoslov, a želite ga primiti, molimo vas da se javite u župni ured. Za vrijeme blagoslova obitelji župni ured će biti otvoren radnim danima od 16:00 do 18:00 sati, osim na Staru godinu. U utorak slavimo sv. Ivana, apostola i evanđelistu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U srijedu slavimo Nevinu dječicu, mučenike. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U petak slavimo Svetu Obitelj i naš je župni crkveni god. Mise su u 7:30 i 18:30 sati. U subotu slavimo sv. Silvestra, papu. Stara je godina. Jutarnja sveta misa je u 7:30, a misa zahvalnica za proteklu godinu u 17:00 sati. Neće biti svete mise u 18:30 sati. Sljedeće nedjelje slavimo Svetu Mariju Bogorodicu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Ujedno je i Nova godina. Mise su prema nedjeljnom rasporedu.

U četvrtak, 5. siječnja, imat ćemo blagoslov vode uoči Bogojavljenja, a ujedno će i naš provincijalni ministar, fra Milan Krišto, blagosloviti obnovljeni donji dio crkve. Blagoslov započinje u 18:30 sati. Nakon blagoslova slijedit će sveta misa u gornjoj crkvi, a nakon mise pozivamo vas na nastavak druženja u donjem dijelu.

Svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja slavimo 6. siječnja. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa 6. siječnja, a svoj dar možete dati i u župnom uredu tijekom božićnog vremena.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.