Župne obavijesti: Cvjetnica

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA
25. ožujka 2018.

1. Danas slavimo Nedjelju Muke Gospodnje kojom započinje Veliki tjedan. Hvala svima koji ste svojim darovima pomogli siromašnim obiteljima u našoj Župi kao i u akcijama Caritasa naše Nadbiskupije. Kutijice koje ste uzeli na prvu korizmenu nedjelju možete staviti u košaru ispred oltara. Zahvalni smo i za svaki vaš molitveni i materijalni dar kojim pomažete u djelovanju naše Župe. Večeras će pod svetom misom biti sudionici Katoličke malonogometne lige naše Nadbiskupije – središte Osijek.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U Konkatedrali je ispovijed studenata u 20:00 sati.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15. U vikarijatu je duhovna obnova za članove HKLD-a, podružnica Osijek, u 19:00 sati.

4. U srijedu je pobožnost križnog puta u 18:00 sati.

5. VELIKI ČETVRTAK: U 9:00 sati je Misa posvete ulja u Katedrali u Đakovu. U našoj župnoj crkvi je u 18:30 misa Večere Gospodnje, a nakon mise je Getsemanska ura klanjanja.

6. VELIKI PETAK: Obvezatan post i nemrs; u 9:00 sati je u našoj crkvi križni put, a u 18:00 sati započinju obredi Velikog petka. Milostinja Velikog petka ide za braću i sestre katolike u Isusovoj domovini, što osobito pokazujemo svojim novčanim prilozima kod klanjanja križu.

7. VELIKA SUBOTA: Pohod Božjem grobu je cijeli dan. U 20:00 sati započinje Vazmeno bdijenje ispred crkve blagoslovom ognja i paljenjem uskrsne svijeće – za bdijenje ponesite svijeće. Ako netko donese, bit će blagoslov jela nakon bdijenja.

8. Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova – Vazam. Svete mise su u 7:00; 9:00; 11:00 i 18:30 sati. Nakon jutarnje svete mise bit će svečani blagoslov jela. Prva je nedjelja u mjesecu kada ćemo se svojim molitvama i novčanim prilozima sjetiti naših sjemeništa i moliti za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

9. U subotu, 7. travnja ove godine, u Đakovu će u Katedrali, s početkom u 9:30 sati, biti Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba. Potrebno je prijaviti osobe do 5. travnja.

10. Marijine sestre, koje su prošle nedjelje bile u našoj župi, zahvaljuju svima, a osobito na 5 860 kn što smo kao župljani darovali za misije.

11. Kupujte i čitajte vjerski tisak.