Od srca za Ukrajinu

Dragi naši župljani, s obzirom da slovimo kao najaktivnija i najprepoznatljivija karitativna skupina među župama u Osijeku, hajdemo opravdati to… Za našu braću i sestre koji su nažalost prognani i izbjegli iz Ukrajine skupljamo prehrambene namirnice i higijenske potrepštine. Sjetimo se Domovinskog obrambenog rata, agresije na našu Hrvatsku i kako smo bili zahvalni za sve što su tada za naš narod koji je i sam bio u progonstvu činili drugi… Ovo su krizna vremena, i potrebno je djelovati brzo i konkretno. Znamo da vremena nisu laka, ali ipak smo mi u svojim domovima, na sigurnom, toplom… Podijelimo od onoga što imamo, odvojimo koliko možemo, odrecimo se nečega i pomozimo ukrajinskom narodu. Neka nam ova Korizma bude uistinu na spasenje onih u nevolji, onih potrebitih ljubavi, zajedništva i suosjećanja. Hodimo četrdeset dana s Isusom i bratom i sestrom u potrebi. Otvorimo svoja srca i domove, pružimo koliko možemo… Plaća nam je svima na Nebu. A kolika i kakva ovisi o nama samima. Hvala vam unaprijed za svu Vašu dobrotu. Vjerujemo da će naša župa opet biti primjer drugima kako se živi Krista!

Vaše darove možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme ili na svete mise( u slučaju da netko nije u mogućnosti osobno donijeti a ima nešto od navedenoga, neka se javi u župni ured te će netko od volontera župnog caritasa doći po to)

POPIS NAMIRNICA

BRAŠNO, ULJE, KONZERVE – MESNE I RIBLJE, KONZERVIRANO VOĆE I POVRĆE, KONZERVE GOVEĐEG GULAŠA, ŠEĆER, RIŽA, GRIS, KAŠICE ZA BEBE, KRUH (DVOPEK/TOST), TJESTENINA, VEGETA, INSTANT JUHE, SOL, KVASAC, KAVA, ČAJ, INSTANT GOTOVA JELA, ORAŠASTI PLODOVI, ENERGETSKE PLOČICE, SOKOVI U TETRAPAKU, SLATKI NAMAZI (ČOKOLADNI, MARMELADE) MED, OCAT, PALENTA, ŽITARICE, KREKERI, PROTEINSKI KEKSI, MLIJEKO (TRAJNO), VODA (PAKIRANJE OD 0,5 DO 1,5 L)

POPIS HIGIJENA I OPREME

DJEČJE PELENE, HIGIJENSKI ULOŠCI, GEL ZA TUŠIRANJE, SAPUN ZA RUKE, ŠAMPON ZA KOSU, ČETKICE ZA ZUBE, PASTA ZA ZUBE, TEKUĆINA ZA ISPIRANJE USNE ŠUPLJINE, KREMA ZA BEBE, KUHINJSKI UBRUS, TOALETNI PAPIR, MARAMICE SUHE, MARAMICE VLAŽNE, JEDNOKRATNI BRIJAČ, ZAŠTITNE MASKE, DEZINFIJENSI, JEDNOKRATNO POSUĐE, BATERIJE, VREĆE ZA SPAVANJE, DEKE, SKLOPIVI KREVETI, SVJETILJKE S PUNJIVIM BATERIJAMA, PODLOGA ZA SPAVANJE, VIŠELITARSKA TERMOSICA, SET PRVE POMOĆI, TERMO FOLIJE, GRIJALICE, BESKONTAKTNI INFRACRVENI TERMOMETAR, PRIJENOSNI PUNJIVI/BATERIJSKI PUNJAČ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.