Župne obavijesti: 5. korizmena nedjelja

5. KORIZMENA NEDJELJA
18. ožujka 2018.

1. Danas slavimo 5. korizmenu nedjelju. Godišnjica je smrti Sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Pod svetim misama u našoj Župi gošće su sestre misionarke iz Benina koje pripadaju družbi Marijine sestre. U Aljmašu je u 16:00 sati obiteljski križni put na kojem sudjeluju bračni parovi osječkih dekanata.

2. Sutra slavimo svetog Josipa, Zaručnika Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Neće biti biblijskog sata.

3. U utorak je ispovijed starih i bolesnih po obiteljima od 8:30 sati. Pobožnost Trinaest utoraka sv. Antunu Padovanskom započinje u 18:15 sati.

4. U srijedu je velika preduskrsna ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati. Pozivamo sve naše vjernike na ovu ispovijed kada će biti na raspolaganju i više svećenika. Srijedom i petkom je pobožnost križnog puta u 18:00 sati. U srijedu je nakon večernje svete mise susret čitača. Susret imaju i članovi Schönstatske obitelji.

5. U četvrtak je socijalna tribina u Vikarijatu (Strossmayerova 58, Osijek) koju vodi mr. sc. Igor Jakobfi s početkom u 19:30 sati.

6. Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu kojom započinje Veliki tjedan. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu. Svečani blagoslov grančica bit će u 9:00 sati ispred crkve nakon čega slijedi sveta misa u crkvi. Blagoslov grančica je na početku svake svete mise. Još ovaj tjedan prikupljamo novac, hranu i higijenske potrepštine za naše župljane u potrebi. Caritasove kutijice koje ste uzeli na prvu korizmenu nedjelju možete donijeti na Cvjetnicu te će taj dar biti namijenjen za potrebite.

7. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt “Blaženije je davati nego primati” kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. U tijeku je i akcija “Dječja košarica – Uskrs 2018.”, kada prikupljamo dječje potrepštine te novčana sredstva za obitelji s malom djecom na području grada Osijeka i okolice. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

8. Kupujte i čitajte vjerski tisak.