PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA

VAŽNA OBAVIJEST!!!

„Naš je hrvatski narod prije 30 godina morao proći iskustvo agresije i obrambenoga rata te zato dobro razumijemo patnje i teškoće kroz koje sada prolazi ukrajinski narod izložen agresiji i pravednom obrambenom ratu. Zajedno sa svim Ukrajincima osjećano veliku bol, tjeskobu i zabrinutost te im i mi u ovim teškim danima, kao Đakovačko-osječka nadbiskupija, očitujemo svoju blizinu, molitvenu podršku, solidarnost i spremnost na pomoć.

Naša Nadbiskupija svesrdno prihvaća poziv pape Franje koji je čitavu Crkvu pozvao da ovogodišnja Pepelnica, 2. ožujka 2022. bude Dan posta, molitve i solidarnosti s Ukrajinom i ukrajinskim narodom…“

(iz Okružnice nadbiskupa Đure Hranića za Nadbiskupijski dan posta, molitve i solidarnosti s ukrajinskim narodom, br. 227/2022, Đakovo, 27. veljače 2022.)

Pozvani smo da se postom na Čistu srijedu solidariziramo sa svim žrtvama agresije na Ukrajinu

U našoj župnoj zajednici skupljat ćemo novčane priloge od Čiste srijede do Prve korizmene nedjelje, koji će biti putem Caritasa naše nadbiskupije proslijeđeni žrtvama rata te prognanicima i izbjeglicama iz Ukrajine.

Pozvani smo da otvorimo vrata naših domova te prihvatimo prognanike i izbjeglice iz Ukrajine. Svoje smještajne mogućnosti potrebno je prijaviti karitativnoj skupini naše Župe te da u suradnji s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije i mjerodavnim građanskim službama na regionalnoj i lokalnoj razini, osiguramo smještaj, prehranu te socijalnu i zdravstvenu skrb onima koji to zatraže i kojima će takva pomoć biti potrebna.

Svojim osobnim i zajedničkim molitvama molimo za prestanak nasilja i rata na području Ukrajine.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.