Župne obavijesti: 2. nedjelja došašća

Slavimo drugu nedjelju došašća. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za nova duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će do sljedeće nedjelje.

Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Veliko srce za male ljude“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

U tijeku je u Franjevačkoj crkvi u Tvrđi devetnica Gospi Osječkoj. Večeras hodočasti naša župa.

U srijedu slavimo Bezgrešno Začeće BDM. Svete mise su u 6:00 i u 18:30 sati. Susret molitvene zajednice bit će nakon večernje svete mise.

U četvrtak je pobožnost na čast bl. Mariji Petković u 18:15 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo treću nedjelju došašća koja je i Nedjelja Caritasa kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo njegovo djelovanje. Možete donijeti caritasove kutijice koje ste uzeli na početku došašća i u njih stavljali svoje novčane priloge. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Ispovijed starih i bolesnih ljudi koji ne mogu doći u crkvu bit će u ponedjeljak, 13. prosinca od 8:30 sati. Potrebno je prijaviti ih u župnom uredu.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.