Župne obavijesti: 17. nedjelja kroz godinu

Slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu. Odlukom pape Franje danas je svjetski Dan djedova, baka i starijih osoba.

Sutra slavimo sv. Joakima i Anu, roditelje Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

Sljedeće nedjelje slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod
jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine mogu se dostaviti molbe za dobivanje financijske pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije Zakladi „Dr. Nikola Dogan“. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji koju kandidati trebaju dostaviti možete dobiti na www.caritas.djos.hr od 1. kolovoza ove godine.

Prošlogodišnjim potresima teško su oštećeni naše crkve i samostani na Kaptolu u Zagrebu, Samoboru, Čuntiću, Karlovcu, Jastrebarskom, Klanjcu, Hrastovici i Petrinji. Zahvalni za dosadašnju pomoć preporučamo se i nadalje vašoj dobroti te vas pozivamo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognete obnovu crkvi i samostana u kojima mi franjevci djelujemo. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Većina naših vjernika razumije upute Stožera pa znamo da ako svi imamo Covid putovnice smijemo biti bez maski u zatvorenom prostoru. Jasno da ne želimo braniti nikome da sudjeluje na svetim misama, a svjesni smo da nisu svi cijepljeni ili da nisu preboljeli koronu ili da svi imamo tzv. Covid putovnicu. Zato je i nadalje obveza dezinfekcija ruku, nošenje maski i potrebna tjelesna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.