Župne obavijesti: 6. vazmena nedjelja

  • Slavimo šestu vazmenu nedjelju i Majčin dan. U našoj je župi godišnje klanjanje pred Presvetim. Zajednički ćemo imati klanjanje u 15:00 sati. Redoviti susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.
  • Sutra slavimo Gospu Trsatsku – Majku Milosti, koja je i zaštitnica naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Svaki dan je u 18:20 sati molitva Litanije Majci Božjoj – svibanjske pobožnosti. Sutra je s početkom u 19:30 sati u Vikarijatu Biblijsko-molitvena večer pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata.
  • Utorkom je pobožnost na čast sv. Antunu s početkom u 18:30 sati.
  • U četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodinova – Spasovo. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati, a nakon večernje svete mise je klanjanje pred Presvetim.
  • U petak je nakon večernje svete mise susret naše župne molitvene zajednice.
  • U subotu je u Osijeku Hod za život pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života, bez diskriminacije!“ Više informacija imate na plakatu na oglasnoj ploči ili možete doznati od volontera koji bi trebali biti ispred crkve. Pod večernjom svetom misom u subotu molit ćemo za stradalnike Bleiburga i Križnog puta nakon Drugoga svjetskog rata.
  • Od sljedeće nedjelje imat ćemo redoviti raspored svetih misa u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati. Slavimo sedmu vazmenu nedjelju. Obvezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski za lice i fizička distanca. Naši nam redari pomažu da se pridržavamo ovih mjera.
  • Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da sudjelujemo u akciji „Jedan novčić-zalog za našu budućnost“ čime pomažemo radu Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ koja pomaže učenicima i studentima. Pozvani smo pomoći Zakladi svojim novčanim sredstvima tijekom uskrsnog vremena. Svoj dar možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme ili direktno uplatiti kako je naznačeno na plakatu na oglasnoj ploči.
  • Prošlogodišnjim potresima teško su oštećeni naši samostani i crkve na Kaptolu u Zagrebu, Samoboru, Čuntiću, Karlovcu, Jastrebarskom, Klanjcu, Hrastovici i Petrinji. Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć preporučamo se i nadalje vašoj dobroti i suosjećajnosti te vas pozivamo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognete obnovu crkvi i samostana u kojima mi franjevci djelujemo, a na teritoriju su naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Svoje novčane priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili donijeti u župni ured, a možete uzeti i prigodni letak koji se nalazi na stoliću za tisak.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.