Župne obavijesti: 2. nedjelja po Božiću

  • Svjedoci smo strahovitog potresa i njegovih posljedica u Sisačkoj biskupiji. Svojim molitvama i materijalnom pomoći želimo biti blizu stradalnicima ove prirodne nepogode. Kao župna zajednica želimo konkretnije pomoći dvjema župama kojima upravlja fra Dragan Grizelj, član naše Hrvatske franjevačke provincije: sv. Bartola u Hrastovici i Sv. Ivana Pavla II. u Petrinji. Njima možemo pomoći darivanjem higijenskih potrepština i novčanim prilozima koje možete donijeti u župni ured. Predlažemo da novčani dar koji ste namijenili za blagoslov obitelji darujemo za pogođene od potresa. Odlukom našega nadbiskupa mons. Đure Hranića ove i sljedeće nedjelje ćemo nakon svetih misa skupljati novčane priloge za potrebe unesrećenih od potresa koje ćemo proslijediti u Caritas Sisačke biskupije. Ovaj tjedan ćemo uredovati u župnom uredu svaki dan od ponedjeljka do subote od 8:30 do 12:00 te od 16:00 do 18:00 sati (kao i na Bogojavljenje) kako bi mogli primati vaše novčane priloge i higijenske potrepštine za nastradale od potresa.
  • Danas slavimo drugu nedjelju po Božiću. Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja. Zbog prikupljanja novčanih darova za nastradale od potresa nećemo prikupljati priloge za sjemeništa.
  • U srijedu slavimo svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja. Svete mise su prema izvanrednom nedjeljnom rasporedu. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa, a svoj dar možete dati i u škrabicu na izlazu iz crkve na kojoj piše za djecu u misijama.
  • Naš nadbiskup mons. Đuro Hranić poziva nas i određuje da u petak, 8. siječnja 2021., u svim našim župama, redovničkim zajednicama i crkvama, te u molitvenim i drugim zajednicama, na spomen BDM Gospe od Brze Pomoći, upriličimo Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak pandemije. Potiče da se toga dana moli i u svim našim obiteljima, a starije i bolesne u obiteljskim i umirovljeničkim domovima te u bolnicama da nam se i oni pridruže svojim trpljenjem i tihom molitvom. Preporuka je da se taj dan posti ili barem da se drži nemrs, te da ne zaboravimo na djela milosrđa prema starijima, siromašnima i potrebnima među nama. Raspored bogoslužja u našoj župnoj crkvi imate na oglasnoj ploči.
  • Sljedeće nedjelje slavimo Krštenje Gospodinovo kada završava božićno vrijeme u liturgijskoj godini, a započinje vrijeme kroz godinu. Neće biti redovitog susreta Mjesnog bratstva OFS-a.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. Do daljnjega je odgođen blagoslov obitelji.

NADBISKUPIJSKI DAN MOLITVE I POKORE ZA SMIRENJE I PRESTANAK PANDEMIJE

Petak, 8. siječnja 2021.

Raspored liturgijskih slavlja u našoj župi:

7:30 – jutarnja sveta misa
10:00 – molitva radosnih otajstava krunice s kraćim razmatranjem (služba Riječi sa sv. pričešću prisutnih vjernika)
12:00 – Anđeosko pozdravljenje, potom molitva otajstava svjetla krunice s kraćim razmatranjem (služba Riječi sa sv. pričešću prisutnih vjernika)
15:00 – molitva krunice i zaziva Milosrđu Božjem s poticajnim uvodom (služba Riječi sa sv. pričešću prisutnih vjernika)
17:00 – euharistijsko klanjanje
18:30 – večernja sveta misa

VAŽNO!!!
Potrebno je pridržavati se epidemioloških mjera (dezinfekcija ruku, fizička distanca, 25 vjernika u crkvi, pričest na ruku). Treba se tako rasporediti kako ne bi jedni te isti ljudi sudjelovali na svim susretima. Zato je i naš nadbiskup dozvolio da se izvanredno smije uz službu Riječi pričestiti prisutne vjernike pa ćemo to imati uz molitve krunice.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.