Župne obavijesti: 14. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo četrnaestu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve. Naša Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda slavi svoje zaštitnike. U našoj su Domovini parlamentarni izbori. U srpnju i kolovozu nedjeljne svete mise u našoj župnoj crkvi su u 7:00, 10:00 i 18:30 sati, a nema svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.
  • Sutra započinje trodnevnica uoči proslave bl. Marije od Propetoga Petković koju slavimo u četvrtak, 9. srpnja. Svaki dan trodnevnice bit će u 18:00 sati molitva krunice s blaženičinim razmatranjima otajstava te sveta misa u 18:30 sati. Više o trodnevnici i o samoj proslavi blagdana u četvrtak imate na oglasnoj ploči.
  • Odlukom našega nadbiskupa mons. Đure Hranića odgođena su prvopričesnička i krizmena slavlja u čitavoj našoj Nadbiskupiji. Pismo i upute našega nadbiskupa imate na oglasnoj ploči kao i na web stranicama Nadbiskupije i naše Župe. Zbog toga neće biti svete Potvrde u našoj župi ove subote, a svete mise su redovite, u 7:30 i 18:30 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo petnaestu nedjelju kroz godinu.
  • U tijeku su upisi u srednje škole. Ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, p. Sebastijan Šujević, potiče i poziva da mladi izaberu njihovu gimnaziju kao katoličku opciju srednje škole na našem području koja gradi svoju pedagogiju na prenošenju znanja, vjere i brige o pojedincu kao osobi. Na plakatu na oglasnoj ploči imate njihovu web i facebook stranicu.
  • Prilikom razornog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici teško je oštećena i naša franjevačka crkva i samostan na Kaptolu. Pozivamo vas da svojim novčanim prilozima pomognemo obnovu crkve i samostana na Kaptolu u Zagrebu. Svoje priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.