Župne obavijesti: 7. vazmena nedjelja

  • Danas slavimo sedmu vazmenu nedjelju. Iz Pisma o liturgijskim okupljanjima vjernika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji u vremenu ublaženih mjera za sprječavanje širenja bolesti Covid-19, kojega nam je uputio naš nadbiskup 22. svibnja ove godine, a možete ga pročitati na oglasnoj ploči kao i na web stranici Nadbiskupije, navedene mjere zaštite od pandemijskog širenja zaraze su i dalje na snazi.
  • U tijeku su svibanjske pobožnosti.
  • U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a nakon večernje svete mise, oko 19:00 sati, bit će susret i dogovor s roditeljima ovogodišnjih krizmanika prema uputama našega nadbiskupa.
  • U subotu slavimo Dan državnosti. Svetu misu za Domovinu imat ćemo u 18:30 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Duhova, čime završava vazmeni ciklus u liturgijskoj ili crkvenoj godini.
  • Do Nedjelje Presvetoga Trojstva, 7. lipnja ove godine, trebali bi dobiti od našega nadbiskupa, mons. Đure Hranića, raspored krizmi s imenima krizmatelja za sve župe naše nadbiskupije pa ćemo tada i znati kada će biti primanje svete Potvrde u našoj župi. Što se tiče slavlja Prve Ispovijedi i Pričesti u našoj župi imat ćemo u mjesecu listopadu ove godine, a za redovite župne kateheze bit ćete na vrijeme obavješteni kao i za uvjete kako nam nalaže naš nadbiskup.
  • Svete mise imamo u gornjoj crkvi uz poštivanje fizičke distance i higijenskih uvjeta: dezinfekcija i nošenje zaštitnih maski za lice. Redari na ulazu u crkvu nas usmjeravaju i pomažu nam da se držimo uputa našega nadbiskupa. Uoči svetih misa ispovijedamo u donjem dijelu crkve uz poštivanje distance i nošenja zaštitnih maski za lice.
  • U župnom uredu uredujemo prema uredovnom vremenu.
  • Prilikom strahovitog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici, među ostalima, teško je oštećena i naša franjevačka crkva i samostan na Kaptolu tako da do daljnjega, odnosno do popravka koji će biti dug i skup, neće biti mogućnost slavljenja svetih misa niti ispovijedanja u crkvi niti stanovanja naših fratara i sjemeništaraca u samostanu kao niti bilo kakvih drugih aktivnosti po čemu je poznat naš Samostan u Zagrebu. Vjerujući u vašu dobrotu i suosjećajnost, pozivamo vas da svojim novčanim prilozima pomognemo obnovu crkve i samostana na Kaptolu u Zagrebu. Svoje priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.